3 november 2023

Ken jij het verhaal al van de Roze Olifant? Ontdek de krachtige lessen van die 1e roze olifant.

Stel je een groep vrienden voor die samen een zonnige dag in het park doorbrengen.
Iemand begint een discussie over rare uitdrukkingen en zegt: “Denk vooral niet aan de roze olifant.

Natuurlijk kunnen de vrienden niet anders dan aan roze olifanten denken, omdat dit nu eenmaal de enige gedachte is die in hun hoofd blijft hangen.
Ze beginnen te lachen om hoe de geest werkt en hoe moeilijk het is om aan iets te denken als je er juist aan wordt herinnerd dat je dat niet moet doen.

Een van de vrienden zegt: “Weet je, dat doet me denken aan hoe we soms met onze financiĆ«n omgaan. We proberen problemen en financiĆ«le stress te vermijden, maar uiteindelijk kunnen we er niet aan ontsnappen omdat we er constant aan denken.”

De anderen knikken instemmend en realiseren zich dat het vermijden van financiĆ«le problemen vergelijkbaar is met het niet denken aan de roze olifant. Ze beseffen dat het beter is om proactief te zijn in het beheer van hun financiĆ«n, zoals met het ‘Profit First’-systeem, om de stress te verminderen en controle te krijgen over hun geld.

Net zoals we hebben geleerd dat het vermijden van financiƫle problemen lijkt op het niet denken aan de roze olifant, is het tijd om actie te ondernemen en controle te krijgen over je financiƫn. Wil je stoppen met het vermijden van financiƫle zorgen en in plaats daarvan een helder pad naar financiƫle stabiliteit bewandelen?

Laten we samen een financiĆ«le prognose volgens opstellen om je te helpen bij het realiseren van je doelen en het verminderen van stress. Maak via mijn agenda een kennismakingsafspraak om te bespreken hoe ik je kan helpen. Laten we samen die financiĆ«le ‘roze olifant’ aanpakken en je dromen verwezenlijken.” šŸ˜šŸ’°

Meer lezen?